Infocenter
4 nap Siófokon
Aqua Hostel
4 nap/3 éj
Ellátás nélkül
2 felnőtt
Hátralévő idő:
Listaár: 100 000 Ft
Útra Készen ár:
89 000 Ft
Útra Készen Club email:
Az ajánlat megvásárláshoz aktív Útra Készen Club tagság szükséges.
Továbblépéshez, kérjük, adja meg a tagságához tartozó adatait.
Amennyiben nem rendelkezik ilyennel, kattintson ide.
Jártál már a Hotelban? Értékeld Te is!
3.4
napi
Black Friday
ajánlat
Csak Club
tagoknak!
-11%

Az ajánlat tartalma

  • Aqua Hostel, Siófok
  • 4 nap / 3 éj teljes kikapcsolódás 2 fő részére
  • Elhelyezés: kétszemélyes szoba 
  • Ellátás: önellátás
  • PLUSZ+: Ingyenes WIFI
  • PLUSZ+: Ingyenes parkoló használat
  • TIPP!: A hostel Coca Beachtől 150 méterre van
  • TIPP!: Siófok a Balaton legizgalmasabb és legfrekventáltabb üdülővárosa
  • TIPP!: Kisállat bevihető

Feltételek

  • Felhasználható: 2024.07.07-2024.08.28. –ig tartó időszakban a szabad helyek függvényében a szállással előre egyeztetett időpontban
  • Kizárólag vasárnapi érkezéssel
  • Időpontot közvetlenül a szállással tudsz egyeztetni: +3630/270-5590, [email protected]
  • IFA külön fizetendő a helyszínen:400 ft/fő/éj
  • Több utalványt is vásárolhatsz!
  • A Black Friday ajánlatot ajándékutalvánnyal nem lehet kifizetni!

Bemutatkozás

Aqua Hostel

Az épületek felújítottak, és egy összesen 3.000 nm-es telken foglalnak helyet. A nyaralás alatt sem kell elvágni magunkat a külvilágtól – hot spoton keresztül internet elérés is adott. Minden vendégnek jó utat és kellemes pihenést kívánunk!

Az Aqua Hostel/Beach Guest House kifogástalan kiszolgálást és pihentető kényelmet nyújt, hogy vendégei valóban új erőre kapjanak itt tartózkodásuk alatt. A hostel szolgáltatások széles skálájával várja vendégeit, mint például háziállatok engedélyezettek, Wi-Fi a közterületeken, családi szoba, parkoló, dohányzásra kijelölt terület.


Programok

4 nap Siófokon

Siófok:

Igen érdekes látnivaló a Siófoki Kikötő, ahonnan a menetrendi sétahajók indulnak. A legnagyobb hajóforgalom itt zajlik a Balatonon. A kikötő épülete előtti parkban áll a balatoni gőzhajózás 100., 125. és 150. jubileumára felállított emlékmű. Északi szélén áll Vilt Tibor: Balatoni sellő című szobra (1974.) A mellette lévő parkban található Siófok régi nevezetessége a rózsakert, mely ismét feléledni látszik gondos kertészek munkája nyomán.

A nyugati mólónál van a vitorláskikötő, valamint a város egyik jellegzetes épülete a Meteorológiai Obszervatórium, ahonnan az egész Balaton környéke az első viharjelzést kapja. Az állomás udvarát Borsos Miklós szobra, az Uránia díszíti. A kikötő látnivalója még a vele egybeépült Sió-zsilip is. Itt emléktábla emlékeztet arra, hogy 1863-ban Klein Károly és Botka László tervei alapján készült az első olyan zsilip, amely lehetővé tette a tó vízszintjének szabályozását. A Petőfi sétány elején áll a régi Sió és Hullám szálloda (az épületek átalakítását követően jelenleg a Kodolányi János Főiskola Siófoki Intézete működik itt), melyek ódon falai között számos jeles író, művész is megfordult. A sétány jobb oldalán Siófok kedvelt sétahelyére, a Jókai parkra bukkanhatunk. A hűslombú, árnyas fák alatt sokan keresnek enyhülést.Ugyancsak a Petőfi sétány közepén található a Thanhoffer villa (Horthy Miklós egykori főhadiszállása) melyben jelenleg nyilvános könyvtár működik.

A Batthyány utcán visszafordulva a Mártírok útja irányába haladunk. A fürdőtelep legrégibb és legszebb épülete előtt, a volt Vitéz-Panzió kerítésén fehér márványtábla jelzi Karinthy Frigyes egykori nyaralóhelyét. Ebben a házban hunyt el 1938. augusztus 29-én a XX. század legegyetemesebb érdeklődésű és egyik legtermékenyebb magyar írója.

A Batthyány és Mártírok útja sarkán álló villa arról nevezetes, hogy Jókai Mór 1903-ban itt töltötte élete utolsó nyarát. Az épülettől pár méterre e kikötő felé található, az ún. Krúdy-villa. Az író ebben a házban töltötte 1914-től 1919-ig minden nyarát. Krúdy Gyulát egyébként egész életére szóló emlék kötötte Siófokhoz, ahol nyaranta Várady Gyula, Siófok fürdőtelep egykori bérlőjének vendége volt. Itt ismerte és szerette meg a nála 21 évvel fiatalabb Várady Rózsa Zsuzsát, akit később feleségül is vett.

 


Útvonal

8600 Siófok, Batthyány utca 13.

4 nap Siófokon
Aqua Hostel
4 nap/3 éj
Ellátás nélkül
2 felnőtt
Útra Készen ár: 89 000 Ft